Przepis na zdrowie. Udka z kurczaka w musztardowej marynacie

shutterstock_41396368-610x300Potrawy z kurczakiem w roli głównej nie zawsze są zdrowe, nie zawsze też potrafimy je przygotować w ciekawy sposób. Dla tych, którzy chcą nacieszyć się smakiem oryginalnego dania z kurczaka oraz zadbać o swe zdrowie, ten przepis na udka kurczaka w musztardowej marynacie może się okazać cennym wsparciem. Jak przygotować takie danie?
Oto składniki, które są niezbędne do przygotowania tego posiłku dla dwóch osób:
-udka z kurczaka – 4 sztuki;
-musztarda – 1 łyżeczka;
-mielona słodka papryka – ½ łyżeczki;
-sól i pieprz – do smaku.
Przygotowanie udka kurczaka według naszej receptury nie jest trudne. Podstawa to przygotowanie marynaty z musztardy oraz przypraw. Gdy marynata będzie gotowa, należy ułożyć w niej mięso, a następnie odstawić je do lodówki na godzinę. Po tym czasie udka można wyjąć, ułożyć je w woreczku do pieczenia i umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Po 40 minutach mięso powinno być gotowe. Takie danie będzie i smacznym, i zdrowym urozmaiceniem w naszym menu, a prosty przepis sprawi, że każdy, bez względu na zdolności kulinarne, poradzi sobie z przygotowaniem mięsa według tej receptury.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *